Blog Aktüel - Aktüel bilginin adresi Instagram: Son görülme özelliği nasıl kapatılır? - Blog Aktüel - Aktüel bilginin adresi
AKTÜEL
Anasayfa / Sosyal Medya / Instagram: Son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Instagram: Son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Whatsapp’ın yuva yıkan özelliklerinden olan son görülme özelliği, bugün itibariyle Instagram tarafından da kullanılmaya başlandı. Bu özelliğin nice çiftleri ayırdığı, nice yuvaları yıktığını biliyoruz. Artık bu yeni özellik ile uyuyorum canım dedikten sonra Instagram’da dolaşmak da tarihe karışacak. Çünkü aynı Whatsapp’ta olduğu gibi, en son ne zaman aktif olduğunuz takipçileriniz tarafından görülebilecek.

Bu özelliğin en kötü taraflarından birisi ise siz o kişiyi takip etmeseniz bile o kişi en son ne zaman aktif olduğunuzu görüntüleyebiliyor. Fakat bizleri düşünen Instagram, bu özelliği kapatabilmemiz için de bir seçenek eklemiş sağolsun.

INSTAGRAM’DA SON GÖRÜLME ÖZELLİĞİ NASIL KAPATILIR?

 

Seçenekler menüsünü açtıktan sonra, bu menünün en altındaki “Hareket Durumunu Göster” kısmını kapatarak son görülme özelliğinizi kapatabiliyorsunuz.

 

Instagram’ın önce Snapchat’in tahtına göz dikmesi, daha sonra Whatsapp’tan rol çalması bana oldukça manidar geldi. Instagram sanırım sosyal mecraların kralı benim mesajını rakiplerini birer birer elemeye çalışarak vermeye çalışıyor. Çünkü bildiğiniz üzere Story özelliğinin gelmesiyle birlikte Snapchat kullanımında ciddi bir azalma oldu, Snapchat’in pabucu dama atıldı. Ben de mesela story özelliğinin gelmesiyle birlikte Snapchat’i telefonumdan kaldırdım çünkü birçok şeyi aynı anda yapan bir program varken sadece story özelliği için neden farklı bir uygulama kullanayım diye düşündüm.

Bunun üzerine Snapchat’in kullandığı filtre özellikleri Instagram’a da gelmeye başladı ve rekabet iyice kızıştı. Sonuç olarak ülkemizde Snapchat popülerliğini her geçen gün yitirmeye başladı ve tahtı tek başına Instagram devraldı.

Eğer bu özelliği pasif hale getirirseniz, siz de başkalarının son görülmesini görüntüleyemiyorsunuz. Whatsapp’ta uygulanan yöntemin aynısı. Açarsanız siz de görürsünüz, kapatırsanız siz de göremezsiniz. O sebeple bunu bilerek son görülmenizi açıp kapatmanızda fayda var.

Bakalım bu güncellemeyi ne gibi yenilikler takip edecek. Sizler de bu konudaki görüşlerinizi ve ön görülerinizi bizlere yorum yaparak iletebilirsiniz.

Hakkında blogaktuel

13 Kasım 1993, İstanbul doğumluyum. İstanbul Üniversitesi - İletişim Fakültesinden mezun olduktan sonra askerlik görevimi de tamamladım. Şu anda SEO, Dijital Pazarlama ve Reklamcılık sektörüyle ilgili çalışmalar yapıyorum. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde hakemlik yapıyorum.

İlginizi Çekebilir

Facebook : Mesajları Toplu Şekilde Silme Eklentisi

Facebook’ta mesajların tamamını toplu ve hızlı şekilde silmek mümkün. Bildiğiniz üzere Facebook, bir zamanların en …

İyi Bir Kurumun Instagram Profili Nasıl Olmalı ?

Instagram, sosyal mecralar arasındaki popülerlik yarışında son dönemlerde baya öne çıkmış gibi gözüküyor. İlk çıktığı …

2 Yorumlar

  1. kapalı olması da sıkıntı yaratıyor. bu sefer “senin son görülmen neden kapalı aç onu hemen” tarzı mesajlar alıyorsun 🙂 özellikle yazılımcılar için baya sıkıntılı bir özellik..

  2. Çok araştırdım bulamadım sonunda yaptım teşekkür ederim elinize sağlık. Sayenizde oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir